SE-S-TA uvádí:

Dráha „Probouzení smyslů“


Foto: Dominique Bodécot

Dráha Probouzení smyslů je určena široké veřejnosti, dětem i dospělým. Princip tohoto projektu je následující: divák má zavázané oči a je veden průvodcem na prozkoumání určité dráhy, příležitost pro získání nových zkušeností, pokládání si nových otázek, bloudění a objevování, přičemž vodítkem celé dráhy jsou divákovy smysly.

ÚRYVKY Z KNIHY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Leden 2005 v Apostrophe de Cergy-Pontoise a 3. června 2007 během festivalu Seine de Danse v pařížské čtvrti Défense:

Jaký rozdíl mezi smyslovými vjemy a realitou, jaký jsem pocítila během této dráhy: mnohem cennější je poslouchat sama sebe zevnitř. Děkuji za tuto zkušenost.

Velice příjemné, originální. Uvolnění, které láká k objevení ještě dalších věcí v tomto « destrukurujícím » prostředí.

Krásné, citlivé... Zkušenost nezbytná proto, abychom nezestárli na mysli a nenechali své tělo uzavřené. Jít ještě dál! Odvážit se! Rozvíjet vztah vést / být veden. Bravo.
Delphine

Stačí jen získat důvěru a pak už si užívat krásné pocity, ve kterých může tělo « projednou » pocítit skutečnou volnost. Moc se mi líbí tato myšlenka, která nám takovou zkušenost umožní.
Marie-Christine

Je těžké o něčem psát, když právě prožijeme takovou nonverbální zkušenost. Je pro mě proto opravdu složité vysvětlit vše, co jsem cítila. Řekla bych spíše, že mé tělo je celé příjemně uvolněné, jako po meditaci, bylo to pro mě opravdu magické. Tisíceré díky za tuto zkušenost.

Mým prvním pocitem byla velká tréma, ale pak už jsem se cítil moc dobře.

Skvělé, taková zkušenost probouzí všechny smysly. Nové a nečekané objevy nás samotných.

« Tato cesta naší představivostí byla pro mě velmi pěknou zkušeností. Děkuji za to, že nám bylo umožněno snít s takovou lehkostí. »
Julieta

Produkce: Association PePau
S podporou ADAMI, ADIAM 95-Conseil Général Val d’Oise,
Současné divadlo tance a DRAC Ile-de-France- Ministerstvo kultury a komunikace.

Zpet