Logo SESTA Logo KoresponDance Europe Logo Program Kultura České republiky

ve spolupráci s HAMU pořádá
v rámci Festivalu SE.S.TA – KoresponDance Europe



TANEČNÍ STÁŽ A CHOREOGRAFICKOU DÍLNU
pod vedením SERGE RICCI (FR)

5.–7. 10. 2009

Místo konání: HAMU, Malostranské nám. 12, Praha 1

Již popáté zavítá Serge Ricci do Prahy, aby vedl na HAMU stáž „Master Class“ určenou tanečním profesionálům a studentům tance. Na programu je technika vycházející především z Feldenkraisovy metody, následovat budou choreografické dílny.

Taneční stáž - Serge Ricci (FR)

Serge Ricci (FR)

francouzský tanečník, choreograf a pedagog, pracuje na základě Analýzy pohybu, ale věnuje se také studiu tělesných stavů tanečníka. Ve své výuce kombinuje taneční techniku, Analýzu pohybu a práci na choreografické kompozici. Jako interpret spolupracoval s řadou skupin a vzdělával se v různých tanečních technikách (Alexander, Body Mind Centering…), nejdůležitějším centrem jeho zájmu se stala technika Feldenkrais. Jako choreograf se představil s duetem „Les Jardins obscurs“ v programu Hivernales d´Avignon 94. Pro svoji skupinu Mi-Octobre vytvořil více než 15 choreografií. U Ricciho záměr utváří formu a nechává tělo promluvit tak, aby samo dotvářelo prostor. Kromě představení pro vlastní skupinu spolupracoval v posledních letech se soubory Ballet de l´Opéra d´Avignon, Junio Ballet du Conservatoire de Paris nebo CNDC v Angers či se soubory ze zemí severní Afriky.

Během letošní stáže bude i nadále pokračovat ve svém přístupu, tentokrát jej však propojí i s novým zkoumáním zvuků ve spojení s lidským tělem a s fyzickými stavy tanečníka. Lekce budou obsahovat technický trénink i tvůrčí dílnu.

Taneční stáž - foto Dragan Dragin  Zavře zvětšenou fotografii
zoom
Foto: Dragan Dragin

HARMONOGRAM STÁŽE:

MÍSTO KONÁNÍ:

CENY:

Přihlášky zasílejte do 1. 10. 2009 na adresu:
mkinsky@se-s-ta.cz

Konání stáží podporují:
Program EU Culture 2007-2013, MKČR, Hl. město Praha, Francouzský Institut v Praze a Culturesfrance ve spolupráci s divadlem Alfredvedvoře, HAMU a další. Děkujeme