Setkávání současného tance pořádá ve spolupráci s HAMU

TANEČNÍ STÁŽ
Alexander technika a ateliér

pod vedením

SUZON HOLZER (CH)
AGNES DUFOUR (FR)

1.—5. 10. 2010

Místo konání: HAMU, Malostranské nám. 12, Praha 1

Suzon Holzer a Agnes Dufour se budou s tanečníky zabývat otázkami, které vyvstanou z jejich představení Impromptu. Otázky budou konfrontovat s metodou Matthiase Alexandera a rozpracovány budou také v navazujícím ateliéru.

Více o technice Matthiase Alexandera...

Taneční představení Impromptu Taneční představení Impromptu Zavře zvětšenou fotografii
zoom
Foto: Fred André Holzer

Stáž je určena profesionálům, pedagogům a studentům tance.

Suzon HolzerŽivotopis(CH)

má za sebou kariéru tanečnice, choreografky a pedagožky na mezinárodní úrovni. Je interpretkou řady evropských choreografů. Kromě jejích vlastních představení spolupracuje také s řadou dalších choreografů (např. Dominique Petite, Harry Sheppardem a Renate Pook); vytváří choreografie pro Karin Waehner, Agnès Denis, Odile Rouquet a choreografickou skupinu pařížské Sorbony. Vyučovala současný tanec na tanečním oddělení pařížské univerzity na Sorboně. Od roku 1989 je certifikovanou profesorkou techniky Matthias Alexander. Ve Francii je díky svým znalostem a citlivému přístupu považována za skutečnou odbornici na tuto metodu.

Agnes DufourŽivotopis(FR)

je především tanečnicí, vystupuje mimo jiné pro Christine Bastin, Charles Cré-Ange, VMT, Maïté Fossen, Odile Azagury, Erika Zueneli, bratry Ben Aïm, Christian Bourigault, Hervé Diasnas... Je certifikovanou praktikantkou metody Feldenkrais, rozvíjí tuto metodu ve vztahu k tanci a to na úrovni pedagogické i choreografické.

Rozvrh stáže

CENY:

Přihlášky:

zasílejte mailem na adresu: mkinsky@se-s-ta.cz

Impromptu bude uvedeno v rámci večera LinkA KoresponDance Europe společně společně s premiérovým představením off l i n e Dominika Boivina (FR).
29. a 30. 9. od 20 h v La Fabrice
(Komunardů 30, Praha 7)

Konání stáže podporují: MKČR, Culturesfrance, Francouzský institut, ve spolupráci s HAMU.
Děkujeme