Lid beze jména
Pierre Nadaud (FR/CZ)

Termíny představení

Člověk filosofující nad životem, pronásledován svým překladatelem. Smysly se rozcházejí… Vypravte se s nimi hledat smysl bytí beze jména.

Pierre Nadaud - Lid beze jména Foto: Jan Komárek

Pierre Nadaud položil základy této kreace novátorské formy během stáže coachingu SE.S.TA v létě 2010. Průvodcem v jeho hledání byl choreograf Dominique Boivin. Pak je zde Gérard Vidal, tanečník, tlumočník a herec, který se na scéně objevil nejdříve jako ležící-tlumočník, aby se záhy vložil do hry jako partner. Konečně lidé, kteří vypráví vše o lásce, přítomnosti, Bohu, smrti a kteří to vypráví přítomným z celého srdce! To je ta velká novina: existuje lid, který se snaží po sobě nic nezanechat. Konečně jeden seriózní národ, který pořádně hodnotil smysl bytí!

Představení vzniklo v rámci projektu KoresponDance Europe s podporou Ministerstva kultury ČR.

Pierre Nadaud

Po magisterském studiu filosofie v Paříži VIII se v roce 1997 přesunul do České republiky. Z velkého zájmu o divadlo se přihlásil na katedru nonverbálního divadla na HAMU, kde o několik let později také absolvoval. Proto Nadaud přichází na českou scénu jako klaun, filosof, tanečník, choreograf a pedagog. Založil taneční skupinu Mamacallas, pro kterou vytvářel taneční a/nebo divadelní představení. V současné době je vedoucím Ateliéru KSFT na brněnské DIFA JAMU.

www.mamacallas.com