Setkávání současného tance SE.S.TA

Setkávání současného tance pořádá

Atelier čtení tance
Foto: Lukáš Kadeřábek

MARGARETHA VYPRAVUJE

Bára Látalová a kol.

V rámci festivalu současného tance a pohybového divadla Česká taneční platforma

14. 4. 2012, 15.00
divadlo Alfred ve dvoře
Praha

“...Opěvovatelkou idyl venkovských už se nestanu...Zde stojí vážná a chladná postava života, nedovoluje hry, nedovoluje snů - opravdová, neúprosná, důsledná...” ( I. G. Deník duše, 1885)

Taneční sólo velmi volně inspirované poezií a životem české básnířky Irmy Geisslové. Proměny jedné ženy za použití němého slova, tanečního hlasu a videografologie, zastavení se a hledání spojitostí ženy v přelomech různých staletí.

Jednou mi někdo řekl, že žiju v minulém století. Tak jsem si řekla, že nebudu ironická a dovolím si se tam podívat. Abych toho ale byla schopná, musela jsem se naučit zastavit se. A k tomu mi pomohly mimo jiné básně Irmy Geisslové. Zastavení se a uvědomění si sebe sama, alespoň na pár vteřin, historická zkratka, pocit, zážitek z nahlédnutí do minulosti, kterou jsem možná i zažila a která pravděpodobně ovlivňuje i mou současnost. (Bára Látalová)

„… Spolupráce Báry Látalové s Michaelou Huffseter a Nikolou Semotánovou na výtvarné podobě vytvořila velmi umělecké a divadelní dílo, které je však díky kvalitní a promyšlené koncepci mnohem více než jen sledem emotivních ohlédnutí ženy na křižovatce,“
(Zuzana Smugalová, Taneční aktuality)

Contemporary DecaDance

Bára Látalová

Studovala tanec na konzervatoři Duncan Centre v Praze. Od roku 2003 je členkou mezinárodního divadelního souboru Nie. Mimo interpretaci a choreografie se věnuje také pedagogické činnosti a vyučuje tanec. V rámci projektu Tanec školám vytvořila taneční představení pro děti Fg = G[(m1 m2)/r2]. V letech 2005 -2007 vyučovala pohyb pro herce na Vysoké škole HINT v Norsku. Pravidelně se účastní tréninků a projektů SE.S.TA.

Představení podpořili:

Ministerstvo kultury ČR, Download & Update, Cooltur Ostrava, SE.S.TA, Motus – produkce divadla Alfred ve dvoře, Knihovna Václava Čtvrtka v Jičíně
Speciální poděkování: Apolena Novotná, Ondřej Ježek, Lenka Kolihová-Havlíková

Premiéra představení 8. 2. 2012 v divadle Alfred ve dvoře v Praze

Adresa divadla:

Alfred ve dvoře / Františka Křížka 36, Praha 7, 170 00  (Pokladna divadla a bar divadla jsou otevřeny hodinu před představením).

On-line rezervace vstupenek