Setkávání současného tance SE.S.TA

Setkávání současného tance pořádá

Rezidence pro choreografy

(méně než 10 let profesních zkušeností)

6.–14. ledna 2012
Schwankhalle, Brémy (Německo)

Steptext dance project (Brémy/D) a SE.S.TA (ČR) nabízí rezidenci pro české choreografy ve Schwankhalle v německých Brémách. Vybraný choreograf (se svojí skupinou: choreograf + max. 3 tanečníci) bude mít možnost pracovat na svém projektu po dobu 9 dní s podporou rakouského choreografa Günther Grollitsche jako mentora. Na konci rezidence budou mít účastníci rezidence možnost prezentovat svoji práci na veřejnosti.

Pro rezidenci byla vybrána Zdenka Brungot Svíteková s dalšími dvěma interpretkami: Bárou Látalovou a Ankou Caunerovou.

Rezidence nabízí:

  • Prostory na zkoušení
  • Cestovní náklady pro skupinu (1 choreograf + max. 3 tanečníci)
  • Ubytování pro skupinu
  • Diety pro skupinu
  • Mentoring práce skupiny (viz. CV mentora níže)

Honoráře ani další výdaje spojené s rezidencí nejsou hrazeny.

Požadavky na uchazeče:

  • – kreativní práci na již rozpracované choreografii
  • – na závěr rezidence: veřejná prezentace “work in progress” + popř. diskuse s publikem

Přihlášky

Zašlete, prosím, následující dokumenty (v anglickém jazyce)

  • Životopis
  • Motivační dopis
  • Prezentaci projektu
  • Ukázku “work in progress” projektu a předchozí práce (na DVD)

Přihlášky zasílejte na adresu:

Uchazeči z ČR: mkinsky@se-s-ta.cz



Uzávěrka přihlášek: 27. 11. 2011
Choreograf / režisér bude vybrán do: 12. 12. 2011

Mentor rezidence

Günther Grollitsch 

Günther Grollitsch Životopis

Dokončil svá studia tance na Hochschule der Künste Frankfurt am Main a Rotterdamse Dansaccademie. V letech 1989–1992 studoval u Ericka Hawkins, Davida Howarda a u Alvin Ailley. Následně získal angažmá u Stadttheater Münster, Stadttheater Gießen a u Amanda Miller's "Pretty Ugly Dance Company". Své první choreografie vytvářel během svého působení u Kibbutz Contemporary Dance Company v Izraeli. Jeho díla byla uváděna v USA, Švédsku, Izraeli a Jižní Americe a byla také mezinárodně oceňována. Günther Grollitsch vytvořil řadu choreografií, mezi nimi např. instalaci v Gießen,"Nachtlichter" v Brémách, "Anlage K – Eine Nacht im Finanzamt" v "Haus des Reichs" v Brémách a "Tanz unterm Schwanz" pro festival Norddeutsches Tanztreffen – Tanzplan Bremen v Hannoveru. Vytvořil také řadu choreografií pro opery – např. v roce 2008 pro operu "Jenufa" v Nationaltheater Mannheim a pro "Gegen die Wand" v Theater Bremen, v roce 2009 pro operu "Macbeth“ v Nationaltheater Mannheim.
Od roku 2001 spolupracuje Günther Grollitsch na projektech s handicapovanými umělci. V rámci projektu "tanzbar_bremen" vytvořili několik choreografií, poslední z nich "hüben" dokončil v roce 2009. V rámci projektu KoresponDance Europe byl vybrán jako interpret duetu choreografa Paco Deciny "Waiting... Waiting For... The Night???". V letech 2010–2011 byl členem souboru Tanztheater Bremen.