Semináře jsou určeny všem profesionálům, pedagogům a studentům oboru tance a divadla. Současná tendence výuky umožňuje otevření se různým technikám a dosažení nových směrů práce, které rozvíjejí kolegové z jiných zemí.

Pro účast na stáži není třeba mluvit francouzsky.

Tento seminář je určen hercům, mimům i tanečníkům, kteří se zajímají o práci v oblasti nonverbálního divadla a to bez ohledu na jejich dosavadní zkušenost. Práce bude zaměřena na hledání v oblasti gesta, improvizace na daná témata, pohyb a divadelní výraz s důrazem na obraz a hudbu. V první části setkání nabídne Marie Kinsky práci na fyzické přípravě, upravené pro herce, tanečníky a studenty škol nonverbálního divadla. Druhou část povede francouzský režisér Wladyslaw Znorko. Půjde o individuální i skupinová cvičení ve smyslu divadla Tadeusze Kantora, tedy divadla založeného na obrazu a emoci. Témata se budou týkat spánku a jeho rituálů. „Okna“: světy známé a neznámé, tušené, nabízené, vysněné, vyhnanství a vyloučení…

Info:

Termín >>

25. – 30. 10. 2001

Čas >>

14.00 – 18.00

Místo >>

Prostor Preslova

Cena >>

550,– Kč

Produkce:
Francouzský institut v Praze, ČFSE.S.TA ve spolupráci s Mezinárodním divadelním
festivalem Čtyři dny v pohybu a Prostorem Preslova.

Wladyslav Znorko a Marie Kinsky

Wladyslav Znorko založil ve Francii divadelní skupinu Cosmos Kolej, která měla příležitost už několikrát vystoupit v Praze. Ve Francii je znám svými divadelními kreacemi, příbuznými světu Tadeusze Kantora.
Marie Kinsky pracovala s několika tanečními skupinami (ve směru školy Jacquese Lecoqa) a 15 let vyučovala tanec ve Francii. V Praze žije od roku 1997. Vyučuje mimo jiné v Duncan Centre a spolupracuje s tanečními skupinami (Lenka Flory) a divadly (Divadlo na voru).

Kontakty