Taneční workshop s Paco Decina 
  10.–15. října 2004 v prostorách taneční konzervatoře
 Duncan Centre  

SE.S.TA pořádá v rámci dlouhodobé spolupráce s choreografem Paco Decinou (FR): 2004–2005 workshop, představení Intervalle, konkurs, lightdesign stáž, představení pro české tanečníky s dvouměsíční rezidencí

 Program: 

10. 10.–15. 10. 2004, od 13:00 do 19:00 h
Dvě hodiny (13–15 h) budou formou otevřeného tréninku zpřístupněny dalším zájemcům

14. 10. ve 20 h: diskusní večer s videoprojekcemi v kavárně IFP
15. 10. ve 20 h: prezentace výsledků stáže v sále Duncan Centre.

Stáž je určena: profesionálním tanečníkům a studentům tance na dobré technické úrovni
Počet účastníků je omezen.

Cena: 1500,- Kč
Otevřený trénink: 150,- Kč/lekce

Přihlášky a CV: posílejte do 1.10.2004 e-mailem na adresu: mkinsky@se-s-ta.cz nebo poštou: SE.S.TA, Pod Kaštany 8, Praha 6, 160 00 (přihlášku najdete v příloze tohoto e-mailu)

Stáž a představení podpořili: Ministerstvo kultury ČR, hlavní město Praha, Francouzský institut v Praze, AFAA, Pražské komorní divadlo, taneční konzervatoř Duncan Centre


____________________________________________________________________________

 Další spolupráce se skupinou Paco Deciny 

Představení Intervalle
Skupina Post-Retroguardia / Paco Decinou uvede v Praze dne 18.10.v divadle KOMEDIE zatím své poslední celovečerní představení INTERVALLE, které mělo premiéru 11.května 2004 v rámci programu „Festival la danse de tous les sens“ ve Falaise (FR).

Nové představení s českými tanečníky:
jaro 2005 konkurs na místa tanečníků do připravovaného projektu dvouměsíční rezidence Paco Deciny v Praze a v partnerských městech.

rezidence: červenec, září 2005 v Divadle Komedie

premiéra: říjen 2005, divadlo Komedie, Praha

 CV coreografa  

Paco Decina se narodil v Neapoli. Tanci se začal věnovat až po ukončení studia přírodních věd. V roce 1984 se přestěhoval do Paříže a dva roky poté založil skupinu Post-Retroguardia
V červnu 1987 získal Choreografickou cenu Ménagerie de Verre za představení "Tempi morti", nostalgickou a nonšalantní choreografii pro pět tanečníků, která vznikla v Miláně, za choreografii „Veli“ obdržel v roce 1997 cenu na 6. Rencontres chorégraphiques internationales de Seine-Saint-Denis.
Paco Decina je podepsán pod více než dvaceti choreografiemi, které jsou na programu řady prestižních scén jak ve Francii, tak i v zahraničí.
Od listopadu 1996 je rezidenčním choreografem ve Forum culturel du Blanc-Mesnil.

Více: http://www.cie-pacodecina.org

 Paco Decina – choreografický rukopis 

“Smyslný styl Paco Deciny je založený na jisté malátnosti, která se dostává do každého gesta, okamžik je zastaven, rozpuštěn v čase, těla ztracena v světlošeru se prolínají, proplétají se, ztrácí na tíži. Choreograf jakoby stále hledal hranici zastavení, okamžik, kdy pohyblivé se stává nehybným, aniž by však pohyb přerušil.

Decinovy choreografie připomínají vyzařování ticha, bzukot, který předchází večerní oslavě. Hudba, která doprovází představení Paco Deciny, čerpá často z východní tradice, pracuje s dechem a témbrem hlasu, je samostatným tělesným prvkem choreografie. V precizním světelném designu pohyby doslova vysekávají do prostoru výrazné motivy, gesta se jak lept vrývají do prázdného prostoru.“
Agnes Izrine

Zpet