Festival KoresponDance Europe
9.—31. 5. 2011

[ Praha/Brno ]


Festival KoresponDance Europe je vyvrcholením stejnojmenného evropského projektu, který v uplynulých dvou letech dal příležitost uměleckého rozvoje více než stovce choreografů z České republiky, Francie, Německa a Slovenska. Potkávali se na odborných stážích, kreativních rezidencích, získávali zkušenosti od výrazných osobností evropského současného tance a svá díla prezentovali na festivalech ve všech čtyřech zemích.

Květnový festival KoresponDance Europe odstartuje 9. května v Brně, následně se přesune do Prahy, kde se na několika tanečních scénách představí desítka evropských choreografů.

V Praze v roce 2009 celý projekt začal, aby zde v květnu 2011 sklidil své plody. Kruh se uzavírá, aby následně mohl otevřít dveře řadě nových možností.


Program festivalu Program festivalu


Festival KoresponDance
Foto: Laurent Paillier

Závěrečný festival celého evropského projektu "KoresponDance Europe", který se uskuteční v květnu v Praze a Brně, si klade tyto cíle:

Festival podporují:

Komerční Banka AGS Francouzsko-česká obchodní komora

Program Kultura MKČR Hlavní město Praha Institut Francais Francouzský institut Česko-německý fond budoucnosti Francouzská republika Slovenský institut

Ve spolupráci s:

Nová Scéna Reduta Ponec Altart Divadlo Archa

Mediální partneři:

Taneční zóna Radio 1 Český rozhlas 3 Vltava A2 Metropolis PragueOut Taneční aktuality Insider Rengl Divadlo.cz