OFF L I N E
DOMINIQUE BOIVIN (FR)

Termíny představení

Nové představení francouzského choreografa Dominika Boivina - setkání evropských choreografů v Praze, setkání s kladinou coby neznámým předmětem představujícím taneční sál o šíři 10 centimetrů a jemným textem napsaným pro tuto příležitost francouzkou Marie Nimier. Pro potěšení publika zavede choreograf tímto něžným představením diváky do svého světa snů.

Může být kladina poutem mezi dvěma lidmi, místem spojení nebo dělící hranicí, kterou je třeba překonat? Položená na zem promění se v koráb, při zavěšení zase v záhadné zvíře…

Dominique Boivin - Off li ne foto: Vojtěch Brtnický

Z dílny Dominika Boivina jste už měli možnost shlédnout v Praze nebo v jiném koutu světa jeho jedinečné přestavení Něžný bagr – humorný a něžný duet tanečníka s bagrem.

Dominique Boivin, choreograf a zároveň mentor, byl v rámci projektu KoresponDance Europe pozvaný do Prahy, aby vytvořil v průběhu měsíční letní rezidence duet pro mladé evropské umělce, kteří byli vybráni prostřednictvím konkurzů v ČR, Francii a Německu. Oba tanečníci, Palo Kršiak (CZ/SK) a Zufit Simon (DE/IZR) jsou zároveň začínající choreografové, spolupodíleli se proto i na tvorbě představení. Asistentkou choreografie je Zdenka Svíteková (SK/NOR/CZ), které se po premiéře ujme dalších repríz představení. S francouzským choreografem spolupracovali i další čeští umělci na vytvoření světelného designu, kostýmů či hudby. Duet je uváděn na 4 festivalech projektu KoresponDance Europe na konci roku 2010 a v roce 2011.

Premiéra:

29. 9. a 30. 9. 2010 / La Fabrika – v rámci komponovaného večera LinkA KoresponDance Europe, Praha (CZ)

Další termíny:

26. 11. 2010 / dom T&D/elledanse / Bratislava (SK)


“Neurčuji tanečníkům, jak tančit”, rozhovor s Dominikem Boivinem pro Metropolis live

Foto z představení