SE.S.TA se svými partnery představuje nový dvouletý projekt

KoresponDance Europe
říjen 2009 — září 2011

Cílem KoresponDance Europe je systematická podpora profesionálního uměleckého rozvoje v taneční oblasti, se zaměřením na choreografickou tvorbu. Pro mladé autory představuje KoresponDance Europe profesionální podporu, pro veřejnost zase možnost nahlédnutí do světa choreografie prostřednictvím komentovaných Master Class, diskusí s choreografy či komentovaných „work in progress“. KoresponDance Europe chce především propojit znalosti a zkušenosti zemí, které mají za sebou několikaletý vývoj v oblasti současného tance (Francie, Německo) se zeměmi, které díky tomu, že jsou v této oblasti ještě stále nováčky (ČR, Slovensko), přinášejí do spolupráce se staršími kolegy svůj mladický entusiasmus a radost z tvorby.

KoresponDance Europe nabídne v průběhu nadcházejících dvou let:

V průběhu těchto 2 let to bude mladým umělcům nabídnuto přibližně 250 — 300 míst, aby mohli spolupracovat nejen mezi sebou, ale rovněž i s renomovanými a zkušenými umělci.

Na projektu KoresponDance Europe spolupracují čtyři evropské organizace: pařížský festival Jamais Vu / Theatre le Colombier (Francie), bratislavská A.S.T. (Asociácia súčasného tanca / Slovensko), Steptext dance project (Brémy, Německo) a SE.S.TA (Setkávání současného tance / Česká republika). Prostřednictvím sdružení SE.S.TA se Česká republika stává hlavním organizátorem projektu.

Foto
Foto: Jacky Ley

Projekt byl podpořen Evropskou unií z programu CULTURE

Logo Program Kultura České republiky