French Chicken
Toméo Vergès (FR)

9. a 10. 10. 2009, 19.30 h, Divadlo Komedie

Projekt, který je koncipován jako site specific je zaměřen na objevení choreografického zápisu jeho osvojením. V roce 1992 vytvořil Toméo Vergès Chair de Poule (Husí kůže), ve které vytvořil pro Alvaro Morella neskutečné sólo plné humoru a posměchu. Toto sólo bylo rozpracované takovým způsobem, aby bylo možné jej uvést i v provedení více tanečníků.
A právě tuto práci chtějí Toméo Vergès a Alvaro Morell nabídnout deseti českým profesionálním tanečníkům: předání a adaptace choreografických prvků daného sóla, rozpracování původního choreografického zápisu a následně vytvoření díla, které bude představeno mimo hlavní scénu v prostorách divadla Komedie v průběhu podávání aperitivu – jakási pozvánka na představení Serge Ricci, jež bude následovat.

French Chicken French Chicken French Chicken Zavře zvětšenou fotografii
zoom
Foto: David Sauveur

FRENCH CHICKEN

Dílna / představení

French Chicken je projekt, který propojuje pedagogickou či senzibilizační činnost s uměleckou tvorbou. První čtyři dny budou stážisti přizváni k poznání prostředí, v jakém pracuje skupina Man Drake. Dva dny budou věnovány přípravě představení a jeho uvedení. Toméovi Vergès asistuje Alvaro Morell.

Toméo Vergés
Toméo Vergès, foto: Daniel Levy
Výzva pro umělce – hledáme mužské tanečníky či performery
Kompletní program festivalu KoresponDance Europe: představení, stáže/dílny